برای اینکه خانه مورد نظرتان را بتوانید در ترکیه انتخاب کنید اول باید بدانید چه انتظاراتی از خانه دلخواهتان دارید و اولویتهایی شما برای خرید خانه در ترکیه چیست؟ و دوم باید گزینههای روبرو شما (انواع آپارتمان در ترکیه) را بشناسید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. هدف اصلی هوم ترکی از نوشتن این مقاله، آشنایی شما عزیزان با انواع آپارتمان در ترکیه است پس تا پایان با ما همراه باشید.
انواع آپارتمان در ترکیه
- نرمال آپارتمان (آپارتمان معمولی)
- سیته (مجتمع، شهرک)
- رزیدانس
- ویلا
معرفی آپارتمانهای ترکیه
نرمال آپارتمان
نرمال آپارتمانها به آپارتمانهای معمولی سه، چهار یا نهایتاً پنج طبقه گفته میشود، که فاقد نگهبانی و فضای سبز و یکسری از امکانات رفاهی (استخر و باشگاه و..) هستند. سیستم تهویه مرکزی در نرمال آپارتمانها وجود ندارد و از پکیج استفاده میشود. این آپارتمانها بهصورت نوساز و قدیمی در هر منطقهای از ترکیه وجود دارند. شارژ ماهیانه ساختمان (آیدات) در نرمال آپارتمانها بسیار کم است و چیزی حدود ۳۰ لیر تا ۱۵۰ لیر متغیر است.
سیته (مجتمع، شهرک)
سیته به مجموعه نرمال آپارتمانها یا مجموعه برجها یا مجموعه ویلاها و یا مجموعهی ترکیبی از انواع آپارتمان در ترکیه گفته میشود که در فضای تحت کنترل و غیر قابل عبور برای غیر از ساکنین مجموعه و دارای فضای سبز و امکانات رفاهی است. نوع امکانات رفاهی و مصالح کار رفته در سیته ها بستگی به قدرت سازنده و سطح ساخت محله دارد.
در اکثر سیته ها سیستم گرمایشی پکیج میباشد که داخل هر واحد و بهصورت مجزا قرار گرفته است. هر چند ممکن است در بعضی سیته ها سیستم گرمایشی مرکزی داشته باشیم. سیستم سرمایشی در سیته ها صورت اسپیلت است که معمولی خرید و نصب آن به عهده خریدار یا مستاجر میباشد. جالب است بدانید که عمر مفید این نوع آپارتمانها در ترکیه بیست سال است.
شارژ ماهانه (آیدات) در سیته ها با توجه به تعداد اتاق خواب و خدمات رفاهی هر سیته متفاوت است. اما بهطور معمول و متوسط برای واحدهای یکخوابه ۲۲۰ لیر و برای واحدهای دو خوابه ۲۷۰ لیر است.
رزیدانس
رزیدانس، تک برجهایی هستند که در چند سال اخیر ساخت و ساز آنها در ترکیه مد شده است. در ساخت این نوع آپارتمانها از مصالح مدرنتر و مرغوب تری نسبت به دیگر انواع آپارتمان در ترکیه، استفاده میشود. رزیدانس ها دارای نگهبانی، سیستم آنتن، سیستم تهویه مرکزی و امکانات رفاهی هستند اما فضای سبز و محوطه ندارند. شارژ ماهانه (آیدات) در رزیدانس ها گرانتر از سیته هاست.
ویلا
ویلاها در ترکیه هم در سیته ها و هم صورت مستقل ساخته شدهاند. در اکثر منطقههای اطراف دریا و دریاچههای ترکیه، ویلاهایی با بافت قدیمی و نوساز یافت میشود. ویلاهایی که داخل سیته هستند، بدون شک از امکانات رفاهی بیشتری برخوردار هستند. در ویلاهای مستقل استخر روباز، سونا، جکوزی و حمام ترکی و همینطور بستگی به متراژ ویلا زمینهای تنیس، بسکتبال.. را دارا هستند.
شارژ ماهیانه (آیدات) در این نوع آپارتمانها در ترکیه، گرانترین شارژ محسوب میشود، بهطوری که شارژ ماهیانه ویلاها از ۱۵۰۰ لیر به بالا ست.
تفاوت آپارتمان در ترکیه با ایران
- در هنگام ساخت و ساز آپارتمان در ایران، طراحی و نقشه بسیار حائز اهمیت است، ولی در ترکیه استفاده از فضا و مقرون به صرفه بودن مهم است؛ از این رو آپارتمانهای خوش نقشه در ترکیه کمیاب هستند.
- متراژ آپارتمان در ایران در اولویت قرار دارد ولی در انواع آپارتمان در ترکیه، تعداد خوابهای آپارتمان اولویت بالاتری دارند.
- در ترکیه از خانههای دارای آشپزخانه بسته بیشتر از آشپزخانه اپن (که آشپزخانه آمریکایی نیز نام دارند) استقبال میشود.
- سازندههای ترکیه، در انواع آپارتمان در ترکیه فضایی را برای کمد دیواری اختصاص نمیدهند مگر در معدود پروژههای بزرگ که به هدف فروش به خارجیها و مهاجرانی که موفق به اخذ شهروندی ترکیه شدهاند.
- قدمت خانههای بالای ۱۰۰ سال در مرکز شهر که باعث جذب توریستها میشود، ساخت و ساز را در آن منطقه ممنوع کرده است. بهطوری که شما آپارتمانهای نوساز و یا آسانسور دار در مرکز شهر و منطقه توریستی نخواهید دید مگر اینکه از مناطق توریستی فاصله گرفته باشند.
- در ترکیه کنار ساحل دریا، ساختن برجهای آسمان خراش ممنوع است. در حقیقت به آپارتمانها و ویلاهایی نهایت با ۴ طبقه در کنار دریا اجازه ساخت و ساز داده میشود.