سلام ! من نیما هستم و مدیر شرکت مالتین در ترکیه . این مقاله با تمامی مطالب وب سایت کمی تفاوت دارد و میشه گفت این درخواست من از دوست دانشگاهی ام بود ( من دانشجوی رشته وکالت بودم ) که خواستم تجربه خودش و دوستانش رو بصورت خلاصه برای من عنوان بکند تا شما نیز اساس و عمده فرق این دوع دانشگاه را در ترکیه از زبان یک شهروند واقعی ترکیه بشنوید.
پس بریم با هم این تفاوت ها رو ببینم شاید برای تصمیم گیری شما بتونه کمک بکنه.
تفاوت دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه
1. دانشگاه های خصوصی برای تحصیل هزینه ای به جز گزینه بورسیه دریافت می کنند، در حالی که دانشگاه دولتی رایگان است.
دانشگاه های خصوصی نسبت به دانشگاه های دولتی وضعیت متفاوتی دارند. هزینه این فرآیند را در طول دوره تحصیل از دانشجویان خود می گیرد، به جز بورسیه 100٪. این مقیاس قیمتی است که از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از گروهی به گروه دیگر متفاوت است.
2. تعداد افراد در دانشگاه های خصوصی کمتر از دولتی است
اگرچه استثناها قاعده را نمی شکنند، اما این شکل کلی است. از خودم مثال بزنم، اگر 4 کلاس در مدرسه من جمع آوری کنیم، فقط به اندازه 1 کلاس در یک دانشگاه دولتی می شود. این چه زیبایی را ارائه می دهد؟ اگر علاوه بر دروس تئوری، دروس عملی بیشتری دارید، به این معنی است که زمان بیشتری دارید. داشتن تعداد زیاد از نظر من یک عیب است. فکر می کنم در زمان انتخاب باید به آن توجه شود.
3. حضور در دانشگاه های خصوصی سختگیرانه تر است
اگر چه من دلیل دقیق آن را نمی دانم اما به تعبیر خودم و به عنوان یک دانشجو اگر معلم ریاضی را در نظر بگیریم، در یک دانشگاه دولتی تقریباً 1000-1500 دانشجو وجود دارد که توسط این معلم تدریس می شود، اما در یک دانشگاه خصوصی او این کار را انجام می دهد. به یک دهم دانش آموزان درس بدهید. به عبارت دیگر پردازش حضور 1000 نفر با 100 نفر یکسان نخواهد بود.
4. تفاوت در امور دانشجویی
دانشگاه های دولتی به دلیل ازدحام جمعیت، گاهی اوقات به سرعت دانشگاه های خصوصی از نظر امور دانشجویی نیستند. اینکه آیا این یک معیار است یا خیر به شما بستگی دارد که انتخاب کنید.
5. فرصت های اجتماعی
همیشه فرصت های بیشتری برای باشگاه های اجتماعی در دانشگاه های دولتی وجود دارد. دلیل این امر این است که دانشگاه های دولتی هم از نظر تطبیق پذیری و هم از نظر تعداد دانشجو بالا هستند، به این معنی که تنوع زیادی وجود دارد.
6. فرصت کارآموزی
ممکن است دانشگاه های دولتی در این مورد نتوانند پاسخگوی نیاز باشند و آن را به دانشجو بسپارند. دانشگاه های خصوصی ممکن است در این زمینه یک مزیت داشته باشند، می توانند محل دانشجو را تعیین کنند و محل کارآموزی مشخص را نشان دهند.
7. فرصت بورسیه
دانشگاه های خصوصی می توانند به افراد بالاتر از میانگین معین بورس تحصیلی ارائه دهند. در دانشگاه دولتی اینطور نیست. فرصت های بورس تحصیلی فقط برای دانشجویانی که در رتبه بندی دانشگاه ها رتبه بندی شده اند در دسترس است.
بله دوستان این هفت مورد کم و بیش موارد بسیار مهمی هستند که باید در انتخاب دانشگاه به آن توجه کنید. علاوه بر این باید در مورد سیستم امتیازی دانشگاه، فرصت های خارج از کشور و از همه مهمتر کادر علمی به خوبی تحقیق کنید.